Aktiviteter

En salig blandning av aktiviteter
Marwin och jag tränar ganska mycket och har provat på lite olika aktiviteter. Det finns så fantastiskt mycket att göra med sin hund så det är svårt ibland att veta vad man vill sikta in sig på. Våran hemma klubb är Solna/Sundbybergs brukshundklubb som verkar vara en klubb med ett superfint läge! Känner ingen där än förutom Madde och Elvis men hoppas få fler träningskompisar. Har hört att det är mycket "hårda metoder" där men lyckligtvis så får man träna som man själv vill och tycker funkar!

Lydnad
Våren 05 var jag, Eric och Marwin på Dalmatinerläger där vi tränade tävlingslydnad en hel helg. Det var ett kanonläger som gav mycket värdefulla tips och ideér på hur man kan fortsätta träna och utvecklas i lydnad och vi fick även prova på uppletande. Det som vi tränar på mest nu är just lydnaden som vi båda tycker är roligt.
Den 26 maj -06 debuterade vi i lydnadsklass 1 och fick ihop 173 p och ett första pris, vi ska fortsätta att tävla i lugnt tempo och fortsätter att träna för tävling. Ett mål är att erövra LP1 under 2006.

Sök
Nu har jag och Marwin även upptäckt söket! Vi gick det på SDS Västras läger -06 och båda tyckte det var jätteroligt! Det är en gren inom hundsporten där man behöver vara några stycken iallafall för att träningen ska bli bra, då man ligger figurant till varandras hundar. Det tar även lite tid att träna då alla ska få köra med sin egen hund. På lägret la vi nästan all krut på att få upp ett figurantintresse på hundarna. Vi gjorde vittringsövningar där föraren gick med hunden tills vi såg att den fick in luftburen vittring av figgen i nosen. Då släppte vi iväg hunden som då for rakt ut och gjorde nästan bara bra slag. Vi hastade vidare för att vi skulle få se hur nästa steg gick till och då körde vi med att figgen som var gömd, men fick vifta med handen för att avslöja för hunden i vilken riktning den skulle. Efter hunden sett figgen slutade denna att vifta och vi snurrade ett varv och skickade sedan ut hunden som då gjorde raka, djupa slag.
Det här är någonting som jag fastnade väldigt för såhär bara efter några dagar.Mycket roligare än vad jag tyckt spår har varit. Det är mer fart och fläkt i söket och Marwin jobbar ännu mer självständigt här än i spåret, då han går med lina, men han behöver även mig för att veta var han ska söka och tillsammans systematiserar vi söket för att tillsammans kunna hitta alla figgar. Mycket teamwork i söket!
När vi flyttat ner till Sthlm hoppas jag på att kunna vara med och starta en sökgrupp så att jag och Mavve kan få fortsätta med denna roliga gren.

Spår
Spår kom vi aldrig riktigt igång med och det beror lite på att jag har så lite kunskap i det och kan inte planera träningen bra. För att råda bot på det så inhandlades det en spårbok men den läste sig inte själv så det blev ändå inte fler spår lagda tyvärr. Vi har provat spårning mycket iallafall och båda vet att det är roligt så den aktiviteten kommer att tas upp när tiden är mogen och boken är läst. Nu när vi flyttat ner till Solna så har jag kommit närmare Madde med Elvis som är erfarna när det gäller spårning. Hoppas de kan dra ut mavve och mig i skogen under hösten!

Agility
Någonting annat som är kul är ju agilityn. Vi har inte tränat agility seriöst utan mest gått in på banan och lekt runt. Ingen tanke bakom den träningen än, det är mer att vi ska ha kul och våga ta olika hinder. Marwin lär sig hindrena väldigt snabbt och tycker det är roligt.

Utställning
Marwin och jag har varit på två utställningar hittills. Det är ingen särsklit rolig aktivitet utan vi väljer att lägga tiden på annat istället. Vi satsar iallafall på att få en 2:a i öppen klass och är nöjda med det.Vi springer mest på utställningar för att få träffa dalmatinerfolk och ha en trevlig dag tillsammans med Marwin. Vi kommer och åker med världens vackraste hund!